16:00

Tortuna SK

Referat: IK Oden - Tortuna SK

Div 4 motstånd i form av Tortuna som tränas av förre Oden-tränaren Jörgen Elmtoft.
Matchen blev mycket jämn och höll stundtals hög kvalitet. Vi tog ledningen efter en knapp halvtimme då nyss inbytte Johan Olsson satte ett distinkt skott i vänstra hörnet efter framspelning av Erik.
Tortuna kom tillbaka i andra halvlek och lyckades kvittera med 10 sekunder kvar av matchen!
Lite snöpligt eftersom vi kontrollerade ledningen och det såg ganska säkert ut, men vi borde ha avgjort matchen med ett andra mål. Ändå en hel del positivt mot ett fysiskt starkt lag som säkert hamnar åtminstone i mitten av fyran.
Johan utses till matchens lirare efter ett mycket starkt inhopp, han tog verkligen chansen när han fick den!

1:a halvlek
3' Björn tappar boll i uppspelsfasen och Tortuna tar sig fram till skott, bra räddning av Linus
13' Stefan tar sig fram på vänsterkanten och hittar in till Eddie som sånär får på ett skott men Tortunas mittback bryter till hörna
19' Hörna från höger av Tortuna går farligt in mot målet men Linus lyckas styra bollen över målet
20' Snabb kontring av Oden där Keyse hittar in till Eddie som volleypassar bakåt till Björn som skjuter över
21' Bollvinst av Keyse som får fram bollen till Hampus som spelar fram Eddie som skjuter över i bra läge
28' 1-0 Oden genom Johan (assist Erik). Erik vrider och vänder med bollen i straffområdet och spelar sedan bakåt till Johan som drar till direkt, hårt och lågt i vänstra hörnet!
33' Erik vinner ett motlägg i straffområdet, skjuter från nära håll och målvakten reflexräddar till hörna
34' Kontring av Tortuna efter vår hörna, de tar sig fram till skott och bollen ändrar farligt riktning på Albin men Linus lyckas ändå tippa bollen till hörna
36' Linus passar bollen till en Tortunaspelare som får bra skottläge men dundrar bollen utanför
38' Slarvigt uppspel av Anton som Tortuna bryter, det uppstår ett friläge men Linus räddar med en läcker fotparad
42' Gult kort på Tortuna-spelare för eftersläng
45' Bra frisparksinlägg av Tortuna som de nickar över ribban

2:a halvlek
5' Hampus passar till Björn som skjuter och målvakten räddar till hörna
11' Hörna av Tortuna och volleyskott som tar på Hampus till ny hörna, annars går nog bollen in i mål
14' Erik tappar bollen i farligt läge, Tortuna tar sig fram till skott och bollen tar i stolpen och ut!
16' Azeez lägger en perfekt djupledsboll till Keyse som kommer på vänsterkanten och spelar in till Eddie som tyvärr skjuter utanför
17' Nyss inbytte David får ett gult kort för stämpling
19' Bra skott av Tortuna som Linus räddar, returen går farligt ut mot en motståndare då Albin glidtacklar ut bollen till hörna
21' Azeez lägger ett instick till Eddie som skjuter över i mycket bra läge
22' Felpassning av Linus till en motståndare som har öppet mål men Albin hinner täcka skottet så pass bra att bollen går ut till inkast
24' Azeez spelar fram Johan som har bra läge men skjuter över
26' Hampus hittar Azeez som fintar sig fram i straffområdet och pangar bollen i burgaveln i bra läge
31' Jonte Radvogin tar en frispark och får på en bra träff, bollen går över muren mot vänstra hörnet men målvakten gör en fantastisk räddning till hörna
32' Hörna Oden och Oscar nickar bollen i ribban - oerhört nära tvåmålsledning!
34' Jonte R spelar fram David som fintar bort backen och skjuter men målvakten gör återigen en mycket bra räddning
43' Johan spelar fram Azeez som dribblar förbi flera motståndare och skjuter ett hårt skott som målvakten räddar till hörna
45' Tortuna får en hörna efter att vi tappat bollen i uppspelsfasen. Vi är inte distinkta när vi ska rensa utan Tortuna får tag i bollen igen och skickar in den mot mål varpå en av deras spelare trycker upp bollen i nättaket från nära håll.
Snöpligt, för matchklockan visade 44'50"